لیدر تور کیست ؟

باور حفظ و حمایت از محیط زیست و داشتن حس مسوولیت در قبال فرهنگ و شناخت جایگاه جهانگردی و گردشگری در باورهای مردم یک منطقه و مهارت کافی در امر هدایت تور. قدرت رهبری و داشتن تجربه نخستین اصل محسوب می‌شود.

برای یافتن جواب این پرسش کوتاه کافی است تا اندکی در موتور جست‌وجوگر Google کنکاش کنید تا باور کنید با چه شغل هیجان انگیز و مهمی روبه‌رو هستید.
 راهنمای تور شاید حرفه جدیدی باشد اما بررسی تاریخ و خواندن داستان راه‌بلدها و راه‌شناسان و هدایت‌کنندگان کاروان‌ها نشان می‌دهد حداقل به شیوه سنتی، این حرفه در ایران قدمت داشته و حالا باید معیار‌ها و اصول کلیدی این حرفه را از روی منابع خارجی جست‌وجو کرد.


با این حال با طرح این پرسش که لیدر تور چه کسی است، نخستین پاسخی که به شما داده می‌شود این است که تا چه اندازه با زبان‌های خارجه آشنایی دارید؟ اما، اگر به زبان‌های خارجی آشنایی دارید و فردی منظم و انعطاف‌پذیر هستید و می‌توانید اندکی هم شوخ‌طبع باشید پس می‌توانید خود را برای این حرفه انتخاب و رویاهای مردم را به حقیقت بپیوندید.
 محل دفتر کار شما، کوله‌پشتی‌تان است و مسافران در سنین مختلف و سلیقه‌های گوناگون و دلایلی متفاوت برای سفر، مشتریان شما محسوب می‌شوند اما هدف سفر مسافران برای یک لیدر تور بسیار حائز اهمیت است. هر هدفی هم که مطرح باشد وظیفه یک لیدر حفظ امنیت مسافران است. در این شرایط سطح موفقیت هر توری به توانایی‌های راهنمایش، اطلاعات، توانمندی‌ها، صبوری و قدرتش در کنترل گروه، بستگی دارد.در جست وجوی تعریف و وظایف یک لیدر در سایت‌های مختلف به نکات مشترکی برمی‌خورید که شاید در ظاهر بسیار کم‌اهمیت جلوه می‌کند اما راهنمایان حرفه‌ای به خوبی می‌دانند این معیار‌های ساده تا چه اندازه اهمیت داشته و تا چه میزان می‌تواند در جلب بیشتر گردشگران نقش ایفا کند.
 
۱) مهارت کافی در امر هدایت تور. قدرت رهبری و داشتن تجربه نخستین اصل محسوب می‌شود.
 
۲) باور حفظ و حمایت از محیط زیست و داشتن حس مسوولیت در قبال فرهنگ و شناخت جایگاه جهانگردی و گردشگری در باورهای مردم یک منطقه
 
۳) حس تعهد
 
۴) حس ابتکار و خلاقیت. برخی از لیدر تورها، خلاقیت را در بلد بودن تبلیغ صدا و تعریف داستانهای فکاهی خلاصه می‌کنند اما لیدر تور‌هایی هستند که بدون انجام عملیات آکروبات می‌توانند گروهی شاد و پرانرژی داشته باشند. از سوی دیگر داشتن حس ابتکار و خلاقیت در مواقع پر استرس بسیار برای راهنمایان لازم است
 
۵) مهارت‌های زبانی و تلفظ درست کلمات و واژه‌ها
 
۶) سلامتی کامل. این سلامتی کامل فقط در سلامت جسم خلاصه نمی‌شود. شاید داشتن اعصابی فولادین نخستین رکن برای داشتن سلامت کامل باشد. راهنمایان تور باید به نحوی با استرس‌های روزانه، چه روحی و چه جسمی آشنا بوده و آن را مدیریت کنند، به ویژه در سفرهای طولانی و بلندمدت که ممکن است ساعت‌های متمادی و طولانی پشت سرهم باشد. در این شرایط یک راهنمای تور باید در این شرایط چنانچه دوستانه برخورد کند که مسافران خسته و کلافه او را عضوی از خانواده خود تصور کرده و آرامش خود را به دست آورند.
 
۷) آشنایی به کمک‌های اولیه. راهنمای تور نه پزشک است، نه مهندس و نه جادوگر، اما باید همه آنها را بداند و توانایی انجام این کارها را داشته باشد.
 
۸) آشنایی به مسائل مالی و بودجه‌بندی. کنترل پول شاید از پرحساسیت‌ترین بخش‌های وظایف یک لیدر باشد، چون بسیار پیش آمده که راهنمای تور در یک سفر گروهی پول کم آورده و ناچار شده از جیب خود برای ادامه سفر گروه هزینه کند. در ضمن یکی دیگر از ویژگی‌های یک راهنما، آشنایی تقریبی با کامپیوتر است.
 حالا با این ویژگی‌ها می‌توانید یک راهنمای تور باشید یا تصور می‌کنید چنین آدم با صبر و حوصله‌ای نیستید؟ در ایران بسیاری از کسانی که دوره‌های آموزشی راهنمای تور را می‌گذرانند علاوه بر آشنایی با مسائل مطرح شده، دروس تاریخچه سفر، جغرافیای جهانگردی، هنر و معماری، تاریخ فرهنگ و هنر در ایران و باستان‌شناسی و ابنیه تاریخی را نیز می‌گذرانند. کسانی که دوره راهنمای طبیعت‌گردی را طی می‌کنند با سرفصل‌های بیشتری آشنا می‌شوند که از آن جمله ستاره شناسی و راهیابی از طریق ستارگان است. کمپ زدن در طبیعت و آشنایی با عناصر طبیعت، گیاه شناسی و آشنایی با سایت‌های محیط زیست، دریاچه‌ها، کوه‌ها و... از جمله مفاد درسی راهنمایان طبیعت‌گرد است.


نویسنده: بهاره حاجیها

http://www.gardeshvagardeshgari.blogfa.com/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد